Data entry Suriname

doorcallfactory

Data entry Suriname

Ook op het gebied van dataentry werkzaamheden in Suriname heeft CallFactory zeer ruime ervaring. Doordat we niet alleen Surinaamse medewerkers in dienst hebben, maar ook medewerkers die afkomstig zijn uit Nederland (remigranten), hebben we veel kennis in huis over de Nederlandse consumentenmarkt. Bij sommige opdrachten is deze kennis en ervaring een noodzaak.
Bij dataentry werkzaamheden is de kwaliteit van de ingevoerde data van groot belang. Dit is het eerste aspect waar we ons op richten. Nadat de kwaliteit van de ingevoerde data goed is bevonden door de opdrachtgever wordt er gefocust op de snelheid.
Een aantal opdrachtgevers vindt het belangrijk dat er snel opgeschaald kan worden bij piekbelastingen en dat er minder medewerkers worden ingezet wanneer er minder werkaanbod is. CallFactory kan uitstekend in deze behoefte voorzien door vooraf een goede resourceplanning te maken.

Werkwijze bij datainvoer

De gebruikte informatiebronnen voor dataentry werkzaamheden kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn variërend van papieren antwoord- of enquêteformulieren, ingescande documenten in PDF formaat tot jpeg/gif bestanden en online systemen.
De bewerkingshandelingen kunnen zijn: 1 op 1 invoeren van de gegevens, een dataverrijkingsslag uitvoeren of gegevens controleren en goedkeuren.
Kijken we naar de vorm waarin uiteindelijk de data opgeslagen wordt dan kan dit een Word of Excel bestand zijn, maar ook een online systeem die toegankelijk is voor de Surinaamse callagents om de gegevens op een gestructureerde wijze in te voeren.

De toepassingen voor het invoeren van data in Suriname zijn zeer uitgebreid. Enkele voorbeelden van opdrachten die we uitgevoerd hebben zijn:

Data controleren en data verrijken

Voor een Belgische opdrachtgever die actief is op het gebied van handelsinformatie en B2B marketing hebben we ruim 8 jaar lang gegevens uit een online systemen met PDF bestanden gecontroleerd en verrijkt. De verrijkte gegevens werden in een online database ingevoerd die vervolgens doorverkocht werden aan bedrijven die handelsinformatie wilden opvragen van ondernemingen in België. Door de zorgvuldige controle en invoer van data door CallFactory en de lage kosten door het werk uit te besteden aan CallFactory Suriname, is de opdrachtgever thans in staat om de concurrentie aan te gaan met spelers zoals Graydon, Eurodb en Dun & Bradstreet.

Producten invoeren voor webwinkel

Onze opdrachtgever heeft een webwinkel op het gebied van dierenbenodigdheden. Veel van de producten van de leverancier staan in een papieren catalogus of online op de site van de leverancier. De omschrijvingen zijn echter in het Engels of in het Nederlands maar zijn dan summier weergegeven. CallFactory heeft de opdracht gekregen om de producten in te voeren in de CMS (contentmanagementsysteem) van de webwinkel. Naast het invoeren van de productinformatie hebben we de omschrijvingen op een SEO vriendelijke manier ingevoerd zodat de producten beter door Google gevonden kunnen worden.

Over de auteur

callfactory administrator